Инструменти

Радост от Хасково

Здравни проекти
 

Радост Николова е родена на 27.12.2006 година в гр. Хасково. Тя е много живо, подвижно дете и обича непрекъснато да се движи. Харесва спортни предавания, както и самата тя постоянно играе.

През 2010 година й е поставена диагноза "Фиброзна кистоза" и оттогава е на непрекъснато поддържащо лечение с  медикаменти и инхалации. Това заболяване засяга, както стомашно-чревния тракт, така и белите дробове. По препоръка на лекуващите й лекари, за нея е задължително да спортува, за да поддържа белите си дробове и целия организъм в добро състояние, като съветът им е да плува, но в Хасково няма целогодишно отопляем басейн.

Затова алтернативата за нея е залата за Бадминтон. За пръв път влиза в нея на 3 и половина години. Около една година тя е само зрител, като посещава освен някои тренировки и състезания, които се провеждат в залата. На около 4 и половина години тя съвсем естествено вече има желание да ходи редовно на тренировките на клуба.

Участвала е във всички вътрешни състезания на клуба за нейната възрастова група от 2011 година, както и на регионален турнир в Стара Загора  през 2014, на който завоюва 3 място.

Медийни партньори

Партньори