Инструменти

Някой харесва ли Моцарт?

Социални проекти
 

Всеки човек иска да имат приятели. Да излиза с тях, да си приказва, споделя… Такъв е и Денислав, който е на 20 години.

По време на детството си Денислав се е преборил с една от най-тежките диагнози - рак на главния мозък. В следствие на заболяването губи част от способността си да запомня бързо и устойчиво информация - думи, цифри, действия, маршрути и др. Подобно на всички хора с леко интелектуално затруднение той има нужда от спокойна среда, търпеливо обучение и подкрепа при разбирането на отношенията между хората.

Денислав се присъедини към Дневен център „Светове” с надеждата да си намери приятели. Той е тих, наблюдателен, спокоен и малко срамежлив. Изглежда сериозен и замислен, но същевременно е остроумен и с чувство за хумор, което се харесва на всички.

Денислав е джентълмен. Често успява да се пребори със собствената си срамежливост, когато трябва да защити някой, който е по-слаб.

За Денислав музиката е начин на живот. Харесва рок, джаз и класическа музика, а любимият му композитор е Моцарт. Денислав иска да има повече приятели, с които да споделя любимата си музика, да ходи на концерти и на изложби.

Чрез проекта „И ние сме част от обществото“ Денислав ще може да намери нови приятели, с които да споделя любимата си музика, преживявания, шеги и мечти.

Медийни партньори

Партньори