Инструменти

Отново семейство

Социални проекти
 

В един дъждовен петъчен следобед специалистите в центъра за обществена подкрепа „Св. София“ към фондация „За Нашите Деца“ получават сигнал от родилно отделение. Гергана току-що е дала живот на второто си дете. Тя е объркана и разтревожена. Младата майка споделя с лекарите, че не може да се грижи за новороденото си момченце, но в същото време не иска да го остави. Не знае как да постъпи и не получава никаква подкрепа.

Допреди няколко месеца всичко е било наред. Гергана и партньорът й са живеели заедно и са отглеждали първото си дете – прекрасно момиченце на две години. Отношенията между двамата родители обаче се влошават и те се разделят.

Специалист по превенция на изоставянето от центъра за обществена подкрепа „Св. София“ веднага се отзовава на сигнала от родилното отделение. Разговаря с Гергана и й оказва емоционална подкрепа. Уверява я, че ще получи безплатно материална, психологическа и социална помощ от фондация „За Нашите Деца“. Предлага й да посети центъра, за да се научи как най-добре да се грижи за децата си, за да растат в здравословна среда и да се развиват пълноценно.

Тогава Гергана спира да плаче и се успокоява. Изведнъж на лицето й изгрява усмивка. Усмивката на майка - щастлива, че е дала живот на своето бебче. Тя се чувства подкрепена и заредена с нови сили. Свърза се с бащата, за да му съобщи, че има син. И тогава става чудо. След дълги и емоционални разговори двамата млади родители решават отново да бъдат семейство. Отново семейство. При втората среща на младата майка със специалист на фондацията в очите й блестят сълзи, но този път от щастие.

Медийни партньори

Партньори