Инструменти

Център по приемна грижа помогна на Георги да намери своите нови мама и татко

Социални проекти
 

Фондация "За нашите деца" осигурява осигурява качествена приемна грижа за най-уязвимите деца в България, защото вярват, че всяко дете заслужава да израсне в щастливо семейство. Социален работник разказва историята на Георги.

Георги е само на три годинки, когато родителите му го оставят в детски дом. Те не се интересуват от него, а и нямат възможността да му осигурят стабилен и уютен семеен дом. Момченцето няма други близки, които да се погрижат за него, и затова ние от Центъра по приемна грижа се заехме да го настаним в приемно семейство, което ще го дари с любов и родителска ласка до намирането на неговите нови мама и татко.
Когато дойде при нас, установихме, че Гого е притеснителен, не се заиграва за дълго и не задава въпроси, за разлика от връстниците си. След като беше настанен в приемно семейство, Гого започна да развива умения, които досега му липсваха. Научи се да реди пъзели, да подбира цветовете, когато рисува, стана по-общителен, придоби и самочувствие. Беше записан и на детска градина, където той с удоволствие играеше с другите деца и взимаше участие в различните педагогически мероприятия. Приемното семейство се стараеше да осигури всичко на малкия, водеха го на интересни места като театър, зоологическа градина и дори цирк. Благодарение на качествената приемна грижа, която осигурихме за Георги, и отдадеността на приемните родители, той стана уверен и започна все по-често да се усмихва.
Следващата стъпка беше Гого да си намери постоянни осиновители. След вписването му в регистъра за осиновяване, неговите нови мама и татко се появиха съвсем скоро. Те се чуваха редовно с Георги по телефона, дори го посетиха за рождения му ден, макар да живееха далече от него. В края на май Гого бе успешно осиновен от новото си семейство, което го обича и с радост се грижи за него. Приемното семейство подкрепя осиновителите на Георги, помага им да свикнат един с друг, напътства ги в грижата за него.

 

Медийни партньори

Партньори