Инструменти

А. е момче на 8 години

Социални проекти
 

Фондация Конкордия осъществява социална услуга, чиято цел е на децата да им бъдат осигурени добри условия за живот. За малкият А. разказва социалния работник.

А. е момче на 8 години. Изоставен е от майка си, когато е бил само на два месеца. Отглеждан е от биологичния си баща при не особено добри условия. През 2016 г. бащата подава молба до Отдел „Закрила на детето“ и детето е настанено в услугата Дневен център – седмична грижа, предоставяна от фондация „Конкордия България“. 
В рамките на първите две седмици от престоя на А. бащата буквално изоставя сина си въпреки поетия ангажимент да взема детето през почивните дни и да го посещава. Социалните работници на фондацията не могат да го открият нито на посочения адрес, нито по телефона. Дълги вечери подред детето звъни на телефона на баща си и чува, че телефонът на абоната е закрит. 
Минава доста време и екипът полага сериозни усилия, за да успокои детето и да му помогне да преодолее случилото се. Днес А. живее в „Детска къща КОНКОРДИЯ“ – дългосрочна социална услуга, която се помещава в голяма къща с двор. Детето вече е във втори клас, ходи с желание на училище и има много приятели.
За малкия А. светът е вълшебен, изпълнен с много игри и възможности за пакости. Той обича да рисува, да тича, да играе футбол, да кара колело и да играе на криеница. Любознателно и любопитно дете е. Обича красивите неща, ето защо полага много усилия в рисуването. А. е само на 8 години, но смело мечтае да стане известен футболист.
 

Медийни партньори

Партньори