Инструменти

Баща прегърна сина си у дома след тригодишна битка с институциите

Социални проекти
 

Преди близо 3 години, на вратата на Центъра ни за обществена подкрепа в София почука Владимир – един баща, носещ много огорчение в душата си и тъга в очите си. Съкрушен, изгубил вяра в институциите, Владо търсеше подкрепа, за да върне детето си. Разказа ни за Веско – чакан и желан единствен син, който тъкмо се бе появил на бял свят. На Великден. Но Великият ден за малкото семейство е помрачен, когато социалните отнемат Веско от ръцете на таткото и го отвеждат далеч, някъде, където ще дели „любовта“ на непознати жени с други, изоставени, непотърсени деца. Какъвто Веско не е.
Поехме случая и работихме упорито цели 3 години, бяхме неотлъчно до Владо, подкрепяхме го в битката за сина му, за семейството му, за правото му да е баща на Веско, да се грижи за него и да го обича, и детето да се радва на любовта на родното си семейство. Придружихме го до всички институции, застъпихме се за негов съда, сътрудничихме си с адвоката – защитник. Подкрепихме неговото израстване като личност и му помогнахме да продължи да бъде бащата, от когото има нужда и другото му дете – прекрасната Стела.
Благодарение на упоритостта на таткото и професионализма на експертите ни, преди месец Владо най-после върна у дома сина си. Днес баща и син отново са заедно с мама и по-голямата сестричка. Щастливото семейство посрещна Коледните и новогодишни празници у дома – там, където малкият винаги е бил очакван, където има своето специално и запазено място.
Историята на Владо и Веско разказва за много недоверие и неразбиране, за много страхове, но и много смелост. За това какво е да имаш 2 деца, родени от партньорка с психично заболяване, какво е да се бориш с ежедневието без право на почивка, и въпреки умората, в края на деня да не можеш да заспиш, защото едно от децата ти е някъде далеч, орисано да прекара първите години от живота си далеч от родното си семейство.
Но тя доказва и как подкрепата на експертите от фондацията прави така, че повече деца да има щастливо детство в родните си семейства.
 

Медийни партньори

Партньори