Инструменти

Как един малък юнак се изправи на крака

Социални проекти
 

Ивайло е малко красиво момченце, родено в Пловдив, което живее с майка си Глория и баща си Иван. Семейството с радост посреща пеленачето, но веднага след раждането разбират, че то страда от церебрална парализа. В продължение на две години с майка му обикалят стотици лекарски кабинети в търсене на специалисти, които да помогнат на Ивайло. Междувременно, отношенията на Глория и съпруга ѝ стават все по-обтегнати, те често се разделят и събират отново. Иван работи през по-голямата част от деня и много рядко има възможност да ги придружава, както и да се грижи за момчето.

Ежедневието на Глория е изпълнено с предизвикателства, тя непрестанно е заета със сина си, а скандалите и проблемите продължават. Състоянието на Ивайло не се подобрява, независимо от рехабилитацията, която посещава всяка седмица, а Глория е на прага на силите си. Тя напуска дома на съпруга си и двамата с Ивайло заживяват под наем. Финансовото им положение е изключително тежко, а всекидневното придвижване с тежката специализирана количка е почти невъзможно.

Отчаяна и безпомощна, без подкрепа от близки и роднини, Глория се обръща към отдел „Закрила на детето“ за помощ. След като специалисти се срещат с майката и детето, те я насочват към Център за обществена подкрепа „За деца и родители“ на фондация „За Нашите Деца“.

Екипът ни веднага включва Ивайло в сесии по хидротерапия. Само след 6 месеца напредъкът е видим – мускулите му се отпускат и той сам стои изправен. За Глория това е най-щастливият момент – да види как детето ѝ се подобрява, започва да се усмихва и е спокойно. Малко по малко надеждата се връща в майчиното сърце. Тя се надява, че скоро ще види първите му самостоятелни крачки! Ние от фондация „За Нашите Деца“ продължаваме да подкрепяме Ивайло и да посещаваме него и майка му в техния дом.
 

Медийни партньори

Партньори