Инструменти

Само за една седмица бяха събрани над 250 000 лева за благотворителната инициатива на Райфайзенбанк и Dir.bg “Избери, за да помогнеш”

21.12.2009
 

Само седмица след старта на кампанията на Райфайзенбанк и Dir.bg “Избери, за да помогнеш” бяха събрани над 250 000 лева, в подкрепа на проектите, включени в инициативата. Служителите на банката и медията даряват най-вече за здравни проекти, като до този момент най-много средства е събрал проектът на Специализираната болница за лечение на деца с онкохематологични заболявания (над 50 000 лв.), следван от проекта на Националната кардиологична болница (49 000 лв).

В кампанията “Избери, за да помогнеш” може да се включи всеки, който желае да направи своето дарение директно онлайн на интернет страницата на кампанията www.izberi.rbb.bg, където са представени близо 30 проекта на 23 организации и институции, като дарените средства постъпват директно по сметките на съответната организация.

В рамките на “Избери, за да помогнеш” значителни средства са набрани и за Българската Коледа и Фонда за асистирана репродукция, а към настоящия момент не достигат средствата за закупуване на аудиометър за измерване на слуха на сляпо-глухите, един от социалните проекти, включени в дарителската кампания.

В края на януари 2010 г. Райфайзенбанк и Dir.bg ще отчетат публично резултата от кампанията, а през четвъртото тримесечие на 2010 г. самите бенефициенти ще направят отчет за изразходваните средства.

Медийни партньори

Партньори