Инструменти

111 отлични ученици и студенти получиха стипендии по инициативата за сираци “Готови за успех”

04.11.2010
 

Фондация “Помощ за благотворителността в България”, в партньорство с Фондация “Сирак” и Международния женски клуб връчиха стипендиите „Готови за успех”. Церемонията се състоя в СУ „Св. Климент Охридски”, който традиционно е официален домакин на събитието.

111 млади хора в неравностойно положение получиха стипендии за учебната 2010/2011 година. Програмата „Готови за успех” подкрепя ученици и студенти-сираци и полусираци, показали отлични резултати в гимназиален курс на обучение или в университет.

С набраните средства бяха дадени 84 стипендии за студенти и 27 за ученици от цялата страна. През последните три години, стипендианти на „Готови за успех” бяха 241 студенти и ученици.

Стипендиите „Готови за успех” за учебната 2010/2011 година бяха включени в дарителската инициатива на Райфайзенбанк ИЗБЕРИ, ЗА ДА ПОМОГНЕШ през 2009 година, когато бяха събрани 8 620 лв. от дарения на Райфайзенбанк, нейни служители и други дарители. Каузата на младежите без родители е включена и в тазгодишното издание на ИЗБЕРИ, ЗА ДА ПОМОГНЕШ.

Всеки може да направи своето дарение чрез SMS с текст DMS SIRAK на кратък номер17 777 за всички мобилни оператори. Цената за един SMS е 1.20 лв. с ДДС.

Медийни партньори

Партньори