Инструменти

13 съвременни апарата за венозни вливания на деца с онкохематологични заболявания бяха закупени със средства от кампанията “Избери, за да помогнеш”

27.04.2010
 

13 апарата за венозни вливания – 7 инфузомата и 6 перфузора, бяха закупени със средства от кампанията, инициирана от Райфайзенбанк «Избери, за да помогнеш» и вече функционират в Специализираната болница за активно лечение на деца с онкохематологични заболявания. Общата сума, която бе събрана по време на кампанията възлезе на 66 500 лв., като дарението само на Райфайзенбанк и 511 нейни служители, които подкрепиха този проект, бе за над 64 000 лв.

Инфузоматите и перфурзорите са високоспециализирани технически средства за венозни вливания, които се използват за прецизно прилагане на животоспасяващи медикаменти. Те са обединени в съвременни компактни станции и позволяват да се следи приложението на няколко медикамента едновременно, включително на цитостатици и антибиотици, и други специфични разтвори. Перфузорите също са малки като обем.

Благодарение на тези съвременни медицински апарати, около 40 деца и младежи, които ежегодно се лекуват в трансплантационния център на болницата ще могат да се възползват от изключително прецизната и лесна за мониториране и контрол апаратура.

Специализираната болница за онкохематологични заболявания е единствената болница в страната, в която се осъществява пълен обем от диагностични и лечебни мероприятия при деца и младежи до 18 години с кръвни заболявания и солидни тумори. В болницата функционира и първият в България сектор за трансплантации на костен мозък и стволови клетки.

По време на кампанията “Избери, за да помогнеш” 2009 г. бяха събрани 368 545 лв. за над 30 благотворителни проекта на 23 организации и институции, като в инициативата със своите лични дарения се включиха 2833 служители на банката.

Медийни партньори на инициативата на Райфайзенбанк «Избери, за да помогнеш» са Дир.бг, БНТ, Нова телевизия, БНР, Дарик радио, в. Стандарт и в. Труд.

Медийни партньори

Партньори