Инструменти

Над 372 000 лева са събраните до този момент средства от благотворителната инициатива “Избери, за да помогнеш”

22.12.2010
 

  • Дарителската кампания продължава – всеки може да подкрепи проектите в кампанията на www.izberi.rbb.bg

372 623 лева бяха събрани досега по време на втората дарителска кампания “Избери, за да помогнеш” 2010 г., като близо 70% от сумата е за здравни проекти. Средствата са набрани от дарения на служителите на Групата Райфайзен и банката, която за всяко направено лично дарение е добавила по още 100 лв.

Активната дарителска кампания на Райфайзенбанк продължава до средата на месец януари 2011 г. като всеки може да подкрепи над 20-те каузи от сферата на здравеопазването, социалната сфера, култура и образование, и опазване на околната среда чрез дарение през сайта на кампанията www.izberi.rbb.bg или чрез SMS с различна дума за всеки отделен проект.

В набраната до този момент сума не са включени средствата от дарители, които са превеждали средства директно на организациите, както и даренията чрез SMS. Средствата, събрани от банката и служителите през тази година надвишават с близо 12 000 лв. сумата от миналата година, като през 2010 г. се включиха 2945 служители на Групата Райфайзен, в сравнение с 2833 през 2009 г. Сайтът на инициативата www.izberi.rbb.bg ще остане активен и след публичното отчитане на набраните средства по време на тазгодишната кампания, което ще се проведе в края на януари 2011 г. На сайта ще се поместват и отчетите на организациите, включени в кампанията, за това как са изразходвали дарените средства.

Медийни партньори

Партньори