Инструменти

Съвременен ехокардиограф за диагностика на деца със сърдечни заболявания бе закупен със средства от кампанията “Избери, за да помогнеш”

06.07.2010
 

Съвременен ехокардиограф за диагностика на деца със сърдечно-съдови заболявания, на стойност 60 000 лв., бе закупен със средства от дарителската кампания на Райфайзенбанк «Избери, за да помогнеш» и вече функционира в Детската реанимация и Детската сърдечна операционна на Университетската национална кардиологична болница.

Годишно в болницата се правят около 350 операции на деца, като 20% от тях са на новородени. Новият ехокардиограф извършва контрол на оперативната корекция в детската реанимация веднага след операцията, позволява проследяване на най-ранните ефекти от операцията, а неговата мобилност дава възможност за експлоатация в две отделения. Общата сума за каузата на децата със сърдечни заболявания, която бе събрана по време на дарителската кампания възлезе на близо 65 000 лв., като дарението само на Райфайзенбанк и 492 нейни служители, които подкрепиха този проект, бе за 64 000 лв.

Университетската национална кардиологична болница е една от най-големите болници на Балканите, в която се осъществява високоспециализирана диагностика, лечение и рехабилитация на сърдечно-съдови заболявания. Клиниката по детски болести и детска кардиология към болницата е единствената в страната, в която се осъществява цялостна диагностика и лечение на деца с вродени и придобити сърдечни заболявания, ритъмни и проводни нарушения, болести на миокарда и перикарда. В сектора за интензивно лечение се приемат деца с тежки заболявания на дихателната система, включително новородени и недоносени, нуждаещи се от дълготрайна апаратна вентилация.

По време на кампанията “Избери, за да помогнеш” 2009 г. бяха събрани 368 545 лв. за над 30 благотворителни проекта на 23 организации и институции, като в инициативата със своите лични дарения се включиха 2833 служители на банката. В края на месец април 2010г. бе представена първата медицинска апаратура, закупена със средства от кампанията – 13 съвременни апарата за венозни вливания, които вече функционират в Специализираната болница за активно лечение на деца с онкохематологични заболявания.

Медийни партньори на инициативата на Райфайзенбанк «Избери, за да помогнеш» са Дир.бг, БНТ, Нова телевизия, БНР, Дарик радио, в. Стандарт и в. Труд.

Медийни партньори

Партньори