Инструменти

“Избери, за да помогнеш” обявена за “Най-добра дарителска програма” от Българския дарителски форум

16.11.2012
 

Президентът на Република България Росен Плевнелиев беше домакин на годишните награди „Най-голям корпоративен дарител 2012". За седма поредна година Българският дарителски форум отличи социалноотговорните компании, които през миналата година прозрачно и устойчиво са подкрепили общественозначими проекти и каузи.

Фоайето пред гербовата зала в сградата на президентството посрещна представители на 57 номинирани компании и организации, които се състезаваха в 7 категории. Наградите се присъждат според обема финансови инвестиции, които бизнесът е инвестирал в социалноотговорни проекти през 2011 г., а 8-членно жури оцени компаниите според качеството на проектите им.

За трета поредна година Райфайзенбанк получи признание от Българският дарителски форум за дарителската си инициатива "Избери, за да помогнеш". Този път кампанията бе отличена за нейното качество и бе обявена за “Най-добра дарителска програма”, а наградата беше връчена от актьора Христо Мутафчиев на изпълнителния директор на банката Ани Ангелова.

В “Избери, за да помогнеш” през 2011 г. взеха участие 2897 служители на Групата Райфайзен в България, които дариха лични средства за подпомагане на 22 проекта. Заедно с дарението от банката, която добавя 100 лв. към всяко дарение от служител, кампанията успя да събере 361 385 лв., а заедно с приноса от външни дарители сумата достигна 387 102 лв.

От старта си досега инициативата е получавала още две награди от Българския дарителски форум – “Най-прозрачна дарителска програма за 2009 г.” и “Най-щедър дарител за 2010 г.”. Това е десетото отличие за инициативата “Избери, за да помогнеш” от старта й през 2009 г.

Медийни партньори

Партньори