Инструменти

Безплатни прегледи на пациенти с бъбречно-каменна болест

18.01.2013
 

Сдружението на Пациентите с Бъбречно-Каменна Болест съвместно с МБАЛ Доверие, организира Безплатни прегледи на пациенти с бъбречно-каменна болест, на които ще се определи метаболитната причина на заболяването. Прегледите ще се извършат от: 21.01 до 31.01.2013 г. в МБАЛ Доверие на адрес: гр. София, ж.к. “Овча купел” 2, квадрант 18.

Желаещите да се прегледат задължително трябва да се запишат предварително!

Записване за безплатни прегледи ще се извършва всеки работен ден на мобилен телефон: 0885-729-557 от 9:30 до 17:00 часа.

Прегледите са предназначени за хора с камъни в бъбреците, които все още не знаят какъв тип е бъбречно-каменната им болест, но имат оплаквания от дълго време.

На първият преглед пациентите ще бъдат прегледани и ще им бъдат назначени изследвания, необхдими за определяне на метаболитната причина на заболяването- 24 часова урина и кръв.

След като си направят необходимите изследвания, пациентите ще трябва да посетят лекаря си в МБАЛ Доверие, който с помощта на програмата CITIUS, ще определи метаболитната причина на заболяването му, ще му назначи адекватно лечение и профилактика. Само по този начин- с правилно поставена диагноза, бъбречно-каменната болест може да бъде преборена!

За Профилактичните прегледи е необходимо да носите:

  • Направление номер 3 от личен лекар.

Направлението е необходимо, за да се възползвате от СПЕЦИАЛИЗИРАНОТО ЕХОГРАФСКО ИЗСЛЕДВАНЕ.

Прегледите ще се извършват с любезното съдействие на д-р Явор Семерджиев (началник на отделението по Урология в МБАЛ Доверие) и д-р Тихолова (нефролог в МБАЛ Доверие).

Събитието ще се осъществи с финансовата подкрепа на благотворителната инициатива на Райфайзен банк - "Избери, за да помогнеш".

Проектът за Безплатни прегледи, диагностика, изследвания и лечение за пациенти с бъбречно-каменна болест на Сдружението на пациентите с бъбречно-каменна болест участва в Кампания 2012 на дарителската инициатива "Избери, за да помогнеш". Можете да се запознаете с проекта тук

Източник: http://bkb.bg/, Сдружение на пациентите с бъбречно-каменна болест,

Медийни партньори

Партньори