Инструменти

Младежи от социални домове излагат свои творби (Арт център „Надежда за всички”)

21.06.2013
 

Сдружение „Общество за всички” организира изложба-базар на художествени произведения на младежи от социални домове. Тя ще бъде открита на 24 юни 2013 г. в 17,30 ч. в Търговски център Sopharma Business Towers - партер /срещу КАТ– София/ и ще продължи до 14 ч. на 30 юни 2013 г.

Младите творци ще покажат свои картини, икони, грънчарски произведения и сувенири. Много от тях са завършили или учат в Националната гимназия по приложни изкуства в Троян, печелили са международни награди, участвали са в изложби в българското посолство в Лондон, в МС, в културни институции и много други.

С помощта на Европейския социален фонд те са усвоили занаятите грънчарство, иконопис и сладкарство и са получили свидетелства за правоспособност от Националната занаятчийска камара. Пели са и са чели свои стихове на концертите „Родени в България” в 10 града на страната.

- Петко е живописец и грънчар. Спечелил е конкурса за талантливи младежи на МТСП, годишна стипендия от фондация „Приятели на България” на семейство Бризби от Лондон.

- Калин също е носител на наградата за талантливи младежи. Освен това той е шампион по тенис за младежи с увреждания и споделя, че мечтата му е да стане добър художник, балкански шампион и майстор-сладкар.

- Стефан е спечелил второ място в конкурс за рисунки в Москва и в международен конкурс на Младежкия Червен кръст. Той е грънчар, завършил е успешно гимназията но приложни изкуства и вече работи.

Проектът на Сдружението бе част от дарителската кампания на Райфайзенбанк “Избери, за да помогнеш” 2012 г. и за него бяха събрани близо 3000 лв. от дарения на служители и банката, както и от външни дарения.

Повече информация за проекта Арт център „Надежда за всички” можете да прочетете тук

Медийни партньори

Партньори