Инструменти

Карловската библиотека с обновен детски кът, благодарение на "Избери, за да помогнеш"

31.10.2014
 

Проектът „Да върнем децата в библиотеката” бе реализиран благодарение на дарителската кампания на Райфайзенбанк – „Избери, за да помогнеш”. Това е проект, с който се създава култура на четене, разкрива се чудния свят на книгите и възможностите на библиотеката, посредством различни занимания и игри за най-малките жители на китното балканско градче. 

Новото обзавеждане е съобразено с възрастта и нуждите на децата, а екипът на библиотеката се надява то да се хареса, както на малки, така и на големи. Директорът, Мирослав Колев, благодари на Райфайзенбанк за възможността този проект да бъде осъществен, с грамота „Посланик на библиотеката”. Антон Минев, зам.-кмет на Община Карлово, поднесе подарък от името на общината с думите: „Библиотеката е хранилище на историята и традициите, паметта на един народ. Най-добрият начин да се образоват децата е книгата – извор на знания и забавления.”

Деца, облечени като приказни герои, посрещаха гостите на празника. Жани Пеева поздрави присъстващите от името на децата на Карлово, а малкият актьор Йоан Пейчев рецитира стихове. Вокална група „Славейче” при СОУ „Васил Левски” – Карлово, с ръководител г-жа Паунова, зарадва гостите с песни, посветени на България и 1-ви ноември – Ден на народните будители.

Директорът на библиотеката награди най-четящите деца от „Забавно лятно четене” с почетни грамоти и книги.

Медийни партньори

Партньори