Инструменти

Над 200 деца, прегледани безвъзмездно...

24.04.2014
 

Водещи офталмолози на УМБАЛ “Александровска” извършиха безплатни очни прегледи вчера на 219 деца до 10 годишна възраст в Общинската библиотека в Карлово (114 момчета и 105 момичета). Прегледите са част от проекта на УМБАЛ “Александровска” – “Направи добро – безплатни очни прегледи за деца до 10 годишна възраст”, който беше подкрепен от петата дарителска кампания на Райфайзенбанк “Избери, за да помогнеш” 2013 г.. на Райфайзенбанк. Карловската библиотека също е бенефициент в дарителската кампания на банката с проекта “Да върнем децата в библиотеката”.

Средната възраст на прегледаните деца е 7 г. и 4 м., като най-малкото беше момиче на 2 г. и 6 м., а най-голямото - момче на 15 г. За 171 деца (78%) това беше първи очен преглед, като проблеми бяха установени при 36 деца, а на 14 от тях ще бъдат предоставени безвъзмездно очила. Всички деца с установени зрителни нарушения, ще бъдат проследени в Детската очна клиника на "Александровска" болница.

Благодарим на дарителите, които подкрепиха проекта на Александровска болница и проекта на общинската библиотека в град Карлово.

Медийни партньори

Партньори