Инструменти

Служители на Райфайзенбанк засадиха нови дръвчета в Природен Парк „Беласица“

15.04.2019
 

В месеца, в който се отбелязва „Седмицата на гората“, служители на Райфайзенбанк залесиха с над 100 фиданки кестен и почистиха голям периметър в най-новия природен парк в България – „Беласица“. Инициативата се проведе в партньорство с ръководството и лесничеи от парка, учители и ученици от ПГИТ „Проф. д-р Асен Златаров“ – Петрич, като част от съвместния им проект „Чиста природа днес, здраве и пълноценен отдих утре“, подкрепен от дарителската кампания на банката „Избери, за да помогнеш“.
Новите насаждения се простират на площ от над 1 декар и ще обогатят гората в природния парк, който обхваща северните склонове на планина Беласица и се обитава от над 1200 растителни и близо 2000 животински вида. В проекта на гимназията са планирани още дейности по почистване, опазване и възобновяване, както и разширяване на възможностите за развитие на туризма на територията на парка.
„Подобни доброволчески дейности имат силно въздействие върху учениците и у тях се формира трайна екологична култура, любов към природата, отговорност и нагласа за опазване и възобновяване на околната среда и местните традиции“, коментира Светла Данаилова, директор на професионалната гимназия.
В рамките на последното издание на дарителската кампания на Райфайзенбанк „Избери, за да помогнеш” 2018 досега са набрани над 26 000 лв. само в подкрепа на проектите от сфера Екология, като дарителската платформа izberi.rbb.bg остава отворена до септември тази година. За 10-те издания на благотворителната инициатива, общата дарена сума за проекти за опазване на околната среда е над 150 000 лв., като средствата са събрани от лични дарения на служители на Групата Райфайзен, от банката, както и от широката общественост. Общата събрана сума за всички здравни, социални, културни и еко проекти в кампанията за 2018 г. към момента е над 264 хил. лв., а от 2009 г. досега – близо 3 млн. лв.
Освен с лични средства, служителите на банката ежегодно участват и в доброволчески акции за опазване на българската природа, като за трета поредна година засаждат дръвчета, след залесяването на местности на Витоша и Люлин планина.
 

Служители на Райфайзенбанк засадиха нови дръвчета в Природен Парк „Беласица“

Медийни партньори

Партньори