Инструменти

Райфайзенбанк и служителите на банката даряват над 190 хил. лв. за борбата с коронавируса в Бълга

08.04.2020
 

  • Традиционната благотворителна кампания "Избери, за да помогнеш" подпомага медицинските екипи на ВМА, Александровска болница и Пирогов
  • Даренията директно към болниците продължават на сайта на кампанията izberi.rbb.bg чрез банкова карта

Традиционната благотворителна кампания на Райфайзенбанк "Избери, за да помогнеш", която тази година се проведе по-рано, събра 190 949 лв. в подкрепа на борбата с COVID-19 в България. Средствата бяха събрани от лични дарения на служители и добавена сума от банката.

Дарението ще бъде разделено по равно между трите болници, чиито медици са на първа линия в борбата с коронавируса. По 63 649 лв. ще получат Военно-медицинска академия за закупуване на диагностични тестове, УМБАЛ Александровска за осигуряване на специални облекла, консумативи и дезинфектанти, както и УМБАЛСМ Пирогов за оборудване на вирусологична лаборатория.

Чрез виртуалния ПОС терминал на платформата https://izberi.rbb.bg/ дарение директно по сметките на трите болници все още може да направи всеки, който желае да прояви съпричастност към медицинските екипи на трите лечебни заведения.

За пръв път от създаването на "Избери, за да помогнеш" през 2009 г., Райфайзенбанк промени формата на дарителската си кампания. Досега тя стартираше в края на годината и събираше средства за десетки проекти не само в сферата на здравеопазването, а и за културата и образование, социални дейности, опазване на околната среда.

„Решихме, че трябва много бързо да подкрепим болниците и медиците на първа линия в борбата с вируса, който засегна целия свят, включително и България. Част от мисията на банката е да действаме социално отговорно в подкрепа на обществото. Вярваме, че с общите усилия на държавата, бизнеса и обществото като цяло, ще успеем да преодолеем тази тежка криза“, каза Оливер Рьогл, председател на УС на Райфайзенбанк.

От 2009 г. досега благотворителната кампания "Избери, за да помогнеш" е подкрепила над 280 здравни, социални, културни и екологични каузи с близо 3.5 милиона лева.

Медийни партньори

Партньори