Инструменти

С признателност, сем. Мария и Иван Мутафчиеви

Социални проекти
 

Казвам се Мария Мутафчиева, живея в гр.София. Преди няколко години прекарах тежък спинален инсулт и бях лекувана в клиниката по неврология на ИСУЛ. Благодарение съчувствието на завеждащ клиниката- проф.Стаменова получих информация за услугите, които фондация „ Светлина за живот” предоставя. Свързах се с тях, терапевтите на фондацията бяха отзивчиви и веднага откликнаха на молбата ми за рехабилитация.Това бе особено важно за мен, защото бях напълно неподвижна от кръста надолу и прекарвах дните си на легло.След дълъг и упорит труд на рехабилитатора, аз започнах да се изправям и постепенно да възстановявам възможността си да ходя.

В резултат на цялостната грижа на фондацията, насочена към мен в този тежък период, освен че отново „проходих”, аз намерих подкрепа, психологическа помощ и придобих мотивация и хъс да се справям с различните трудности, настъпили така внезапно в живота ми.

Радостна съм, че не само в първия етап от моето лечение получавах грижи от „Светлина за живот”, но и през следващите месеци на възстановяване. Чрез тяхната помощ аз възвърнах самостоятелността си.

И както понякога се случва в живота, неочаквано за всички, съпругът ми Иван, който е стожер в дома ни, получи внезапно мозъчен инсулт. Още на другата сутрин рехабилитаторът на „Светлина за живот” се отзова, за да ни помогне отново. За мен това бе светлина в тунела.

И пак започнахме рехабилитация, но този път за съпруга ми. Сега вече и той може да ходи, но грижите от страна на фондацията не спират.

Благодарим Ви, че ни „научихте да ходим” и ни подавате ръка в най-трудните моменти от живота ни!

Медийни партньори

Партньори