Инструменти

Репортаж по БНТ за "Избери, за да помогнеш"

15.11.2012
 

Българката национална телевизия е един от медийните партньори на дарителската кампанията "Избери, за да помогнеш". Вижте репортажа, който екипът на БНТ подготви и който беше излъчен в емисията "По света и у нас" на 14.11.2012г.

"Благотворителната кампания „Избери, за да помогнеш", на която БНТ е медиен партньор, набира все повече средства в подкрепа на болни деца, възрастни хора и такива в неравностойно положение. През месеците ноември и декември е четвъртото издание на кампанията, като за изминалите 3 са били събрани общо 1 милион и 200 хиляди лева.

Тази година кампанията „Избери, за да помогнеш" е насочена повече към хората от страната. Освен в София, ще бъдат подкрепени 20 обществено значими здравни, социални, културни и екопроекти във Варна, Велико Търново, Пазарджик и Хасково.

Ваня Ирибаджакова - организатор на кампанията „Избери, за да помогнеш":

- Очакванията са кампанията тази година да надмине по приходи миналогодишната, когато бяха събрани над 350 хиляди лева. Активността е висока и се надяваме да остане такава до края.

Сега кампанията "Избери, за да помогнеш" има нова рекламна визия и обновен интернет сайт, така че е далеч по-разбираема за всички, които се интересуват.

На интернет страницата www.izberi.rbb.bg са представени актуалните проекти на неправителствени организации, болници и др., за които може да се направи дарение чрез SMS, директно по сметка на избрания проект или онлайн.

С парите от последните 3 издания са финансирани близо 90 обекта в помощ на нуждаещи се хора."

Автор: Зоя Велинова

Медийни партньори

Партньори