Инструменти

Стартира четвъртата дарителска кампания на Райфайзенбанк „Избери, за да помогнеш” с подкрепата на 11 утвърдени национални медии. Благотворителната платформа за онлайн дарения се отваря днес

01.11.2012
 

За четвърта поредна година Райфайзенбанк стартира дарителската кампания “Избери, за да помогнеш”, като в тазгодишното издание на инициативата са включени нови 20 общественозначими здравни, социални, културни и еко каузи, за които ще се набира подкрепа и финансиране. Каузите в дарителската инициатива ще се популяризират и представят с безвъзмездната подкрепа на 11 утвърдени национални медии – в.24 часа, БНР, БНТ, Дарик радио, еconomymagazine.bg, IDEAcomm, Нова ТВ, Списание Осем, в. Стандарт, в. Трета възраст, в. Труд.

На интернет страницата на кампанията www.izberi.rbb.bg са представени актуалните проекти на неправителствени организации, болници и др., за които може да се направи дарение директно по сметка на избрания благотворителен проект или онлайн чрез системата за разплащания Pay.dir.bg, или чрез интернет банкирането на Райфайзенбанк. Благотворителната платформа www.izberi.rbb.bg се отваря от днес, като активната кампания за набиране на средства за 20-те проекта ще продължи до края на годината. За всеки конкретен проект в инициативата ще могат да се правят дарения и чрез SMS.

“През тази година инициативата е с регионален фокус, като освен в София, ще подкрепим и проекти на болници и организации във Варна, Велико Търново, Пазарджик и Хасково”, коментира Момчил Андреев, Председател на УС и изпълнителен директор на Райфайзенбанк. “По този начин ще спазим принципа на Райфайзен за подкрепа на райони, където банката работи”, допълни той.

Служителите на Групата Райфайзен в България ще могат да направят лични дарения по избрана от тях инициатива, като за всеки дарителски жест, независимо от сумата, Райфайзенбанк ще добавя по 100 лв. Освен първоначално предложените проекти, служителите ще могат да правят предложения за каузи, които също ще бъдат включени в кампанията.

“Избери, за да помогнеш” 2012 г. стартира с нова рекламна визия и изцяло обновен интернет сайт и платформа, като новата рекламна концепция е разработена и реализирана от партньорите на инициативата Огилви и Чучков брадърс. Интернет платформата www.izberi.rbb.bg e с нов дизайн и интерфейс, с подобрена интерактивност и функционалност, за да могат потребителите да я ползват по-лесно.

За изминалите три издания дарителската кампания на Райфайзенбанк “Избери, за да помогнеш” е подкрепила близо 90 проекта с над 1.16 млн. лева в помощ на болни деца, възрастни хора, хора в неравностойно положение, култура, образование и опазване на околната среда.

Медийни партньори

Партньори