Инструменти

„Избери, за да помогнеш” събра близо 265 хил. лв. в подкрепа на 24 важни за обществото каузи

19.02.2019
 

За 10 години благотворителната кампания на Райфйазенбанк е подкрепила 257 здравни, социални, културни и еко проекти с близо 3 милиона лева

Десетата юбилейна дарителска кампания на Райфйазенбанк „Избери, за да помогнеш“ събра 264 834 лв. в подкрепа на 24 важни за обществото здравни, социални, културни и еко каузи. Към този момент сумата е с над 23% по-голяма спрямо миналогодишната кампания, като дарения могат да бъдат правени през цялата година на платформата izberi.rbb.bg. Тенденция е както ръстът при даренията на служители на Групата Райфйазен в България и на самата банка, така и на събраната сума от външни дарители, която през настоящата кампания достигна 43 хил. лв. или над двойно повече от предходната.

„Резултатите от юбилейното издание на „Избери, за да помогнеш“ към момента доказват, че българското общество има нужда от дарителската ни кампания и я разпознава като надежден начин за проява на съпричастност. Увеличениято на броя на дарилите служители на банката, на събраните средства и на приноса на широката общественост ни мотивират и в бъдеще да бъдем сред най-социално ангажираните компании“, каза Оливер Рьогл, председател на УС на Райфайзенбанк (България).

За десетте години, през които се провежда, „Избери, за да помогнеш” е подкрепила с общо 2.98 млн. лв. 257 значими проекти в четирите основни сфери – здравеопазване, социални дейности, култура и образование, опазване на околната среда.

Най-много средства в десетото юбилейно издание на дарителската инициатива на Райфайзенбанк събраха проектите на Клиниката по детска хирургия към болница „Св. Георги“ Пловдив (46 222 лв.), Българската Коледа (35 204 лв.) и на болница „Шейново“ (27 422 лв.). Най-подкрепен социален проект е грижата на „Каритас“ за възрастни хора в собствения им дом (26 655 лв.), а в сфера Култура и образование най-много средства събра парк-музей Шипка – 7 948 лв. за възстановяване на информационните каменни плочи в мемориалния комплекс. Сред проектите, свързани с природата и опазването на околната среда, най-много дарители предпочетоха проекта на Планинската спасителна служба – със събраните 13 107 лв. ще бъдат закупени ремаркета за превоз и нощуване на кучетата спасители.

Дарителската платформа izberi.rbb.bg остава активна, като на нея освен дарения за избраната кауза, широката общественост ще може да се запознае с реализираните проекти и с отчетите на организациите за изразходваните средства.

Медийни партньори

Партньори